5 ocen
Fasolka po bretońsku z indykiem 2 PORCJE
Inspirowane tradycyjnym francuskim daniem Cassoulet. Wolne gotowanie przekształca białą fasolę, mięso z indyka, warzywa korzeniowe, przyprawy i smaczną kiełbasę w pyszne danie.
Kategoria: | Dania dwuporcjowe |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Drobiowe |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Laktoza, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 688,7 |
Energetická hodnota kcal: | 164 |
Tuky: | 8 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 2 g |
Sacharidy: | 11,5 g |
z toho cukry: | 1,34 g |
Bílkoviny: | 11,4 g |
Vláknina: | 1,67 g |
Sůl: | 0,9 g |
Porce: | 2 |
Gram: | 600 |
Składniki
fasola biała, mięso z indyka (33 %), warzywa korzeniowe (marchew, seler, pasternak), przecier pomidorowy (woda, przecier pomidorowy, sól), cebula, kiełbasa wieprzowa (mięso wieprzowe 86 %, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, przyprawy), boczek wędzony (słonina), olej rzepakowy, sól kamienna, papryka mielona, pieprz mielony, kminek.