4 ocen
Ragout z jelenia 2 PORCJE
Mięso jelenia duszone w czerwonym winie z warzywami korzeniowymi. Doprawione przyprawami i marmoladą porzeczkową, która nadaje sosowi słodko-kwaśny, świeży smak.
Kategoria: | Dania dwuporcjowe |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Dziczyzna |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Laktoza, Soja, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 348 |
Energetická hodnota kcal: | 83 |
Tuky: | 2,0 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 9,6 g |
z toho cukry: | 5,4 g |
Bílkoviny: | 7,8 g |
Vláknina: | 0,6 g |
Sůl: | 1,1 g |
Porce: | 2 |
Gram: | 600 |
Składniki
Mięso z jelenia (33 %), wywar wołowy (woda, wołowina, kości), warzywa korzeniowe (marchew, seler, pasternak), czerwone wino, przecier pomidorowy (woda, przecier pomidorowy, sól), cebula, olej rzepakowy, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, marmolada porzeczkowa (porzeczki, cukier, pektyna), cukier, cytryna, sól kamienna, dzikie przyprawy.