KM Butter chicken z ryżem basmati 1 PORCJA
Delikatny śmietankowy sos indyjski z kawałkami pieczonej piersi kurczaka, doprawiony oryginalnymi przyprawami garam masala, imbirem, kurkumą i kolendrą. W towarzystwie najwyższej jakości ryżu basmati.
Kategoria: | Komplet Menu |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Drobiowe |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Seler, Soja, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 914,4 |
Energetická hodnota kcal: | 217,7 |
Tuky: | 12,8 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 6,2 g |
Sacharidy: | 17,7 g |
z toho cukry: | 1,6 g |
Bílkoviny: | 7,7 g |
Vláknina: | 1,4 g |
Sůl: | 0,8 g |
Kategorie: | komplet |
Porce: | 1 |
Gram: | 500 |
Komplet Menu
Gotowe danie z dodatkiem w dwóch torebkach.
Składniki
ryż basmati (40%), pierś z kurczaka (24%), pomidory krojone (60%), sok pomidorowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], śmietana, masło (4,3 %), cebula, olej rzepakowy, przyprawy garam masala (kolendra, kminek, pieprz jamajski, gałka muszkatołowa, papryka, kardamon, goździki, koper włoski i liść laurowy), sok z limonki, czosnek, sól kamienna, kolendra, mielony imbir, kurkuma, mielony cynamon, kmin rzymski.
Sposób przygotowania: 1) Umieścić pudełko w mikrofalówce i podgrzewaj przez około 2 minuty (700 W) lub do momentu, gdy potrawa będzie ciepła. 2) Przełóż jedzenie z woreczka na talerz i podgrzewaj w mikrofalówce przez około 2 minuty. 3) Wyjmij woreczki z papierowego opakowania i umieść oba szczelnie zamknięte woreczki w garnku (lub czajniku) z wrzącą wodą na około 10 minut.
Przed podaniem rozgnieć dodatek w opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +1 °C do +30 °C. Otwarty produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Minimalny okres przechowywania: patrz opakowanie.
Okres przydatności do spożycia: 2 lata