KM Czerwone curry z kurczakiem i ryżem jaśminowym 1 PORCJA
Intensywne doznania smakowe z Tajlandii zapewni Ci pikantny sos z soczystymi kawałkami piersi kurczaka, mlekiem kokosowym, curry, kolendrą, trawą cytrynową i limonką. Do dania dołączony jest ryż jaśminowy.
Kategoria: | Komplet Menu |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Drobiowe |
Pominąć alergen: | Jaja, Orzechy, Laktoza, Seler, Soja, Gorczyca |
Energetická hodnota kJ: | 715 |
Energetická hodnota kcal: | 170 |
Tuky: | 5,7 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 3,5 g |
Sacharidy: | 20,8 g |
z toho cukry: | 4,4 g |
Bílkoviny: | 7,8 g |
Vláknina: | 0,9 g |
Sůl: | 0,8 g |
Kategorie: | komplet |
Porce: | 1 |
Gram: | 500 |
Komplet Menu
Gotowe danie z dodatkiem w dwóch torebkach.
Składniki
ryż jaśminowy (40%), pierś z kurczaka (24%), cebula, mleko kokosowe w proszku (odwodniony ekstrakt z miąższu organicznych kokosów 97,5%, organiczna maltodekstryna 2%, organiczna guma arabska 0,5%), cukier trzcinowy, czerwona pasta curry (2%) (suszone czerwone chili 28%, trawa cytrynowa, czosnek, sól, szalotka, kaffir, galanga, kolendra, kmin rzymski), sok z limonki, olej sezamowy, sos rybny (ekstrakt z anchois 63 %, woda, sól, cukier), sól kamienna, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, kolendra, bazylia.
Sposób przygotowania: 1) Umieścić pudełko w mikrofalówce i podgrzewaj przez około 2 minuty (700 W) lub do momentu, gdy potrawa będzie ciepła. 2) Przełóż jedzenie z woreczka na talerz i podgrzewaj w mikrofalówce przez około 2 minuty. 3) Wyjmij woreczki z papierowego opakowania i umieść oba szczelnie zamknięte woreczki w garnku (lub czajniku) z wrzącą wodą na około 10 minut.
Przed podaniem rozgnieć dodatek w opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +1 °C do +30 °C. Otwarty produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Minimalny okres przechowywania: patrz opakowanie.
Okres przydatności do spożycia: 2 lata