KM Kurczak w sosie śmietanowo-paprykowym z makaronem 1 PORCJA
Soczyste kawałki mięsa z udek kurczaka, duszone do miękkości w sosie na bazie cebuli ze słodką papryką i śmietaną. W towarzystwie fusilli z mąki ryżowej.
Kategoria: | Komplet Menu |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Drobiowe |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Seler, Soja, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 421 |
Energetická hodnota kcal: | 100 |
Tuky: | 2,2 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 14,0 g |
z toho cukry: | 0,7 g |
Bílkoviny: | 6,0 g |
Vláknina: | 0,3 g |
Sůl: | 0,8 g |
Kategorie: | komplet |
Porce: | 1 |
Gram: | 500 |
Komplet Menu
Gotowe danie z dodatkiem w dwóch torebkach.
Složení
fusilli (40 %) (mąka ryżowa, skrobia z tapioki, sól, kurkuma), mięso z ud kurczaka (24 %), bulion drobiowy (woda, mięso i kości drobiowe), mleko, śmietana, cebula, olej rzepakowy, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, sól kamienna, papryka mielona (0,5 %).
Sposób przygotowania: 1) Umieścić pudełko w mikrofalówce i podgrzewaj przez około 2 minuty (700 W) lub do momentu, gdy potrawa będzie ciepła. 2) Przełóż jedzenie z woreczka na talerz i podgrzewaj w mikrofalówce przez około 2 minuty. 3) Wyjmij woreczki z papierowego opakowania i umieść oba szczelnie zamknięte woreczki w garnku (lub czajniku) z wrzącą wodą na około 10 minut.
Przed podaniem rozgnieć dodatek w opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +1 °C do +30 °C. Otwarty produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Minimalny okres przechowywania: patrz opakowanie.
Okres przydatności do spożycia: 2 lata