KM Policzki cielęce w sosie z czerwonego wina z puree ziemniaczanym 1 PORCJA
Cielęcina duszona w czerwonym winie z warzywami korzeniowymi. Doprawione przyprawami i marmoladą porzeczkową. W towarzystwie puree ziemniaczanego.
Kategoria: | Komplet Menu |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Wołowe |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Soja, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 389,1 |
Energetická hodnota kcal: | 92,6 |
Tuky: | 2,6 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 12,4 g |
z toho cukry: | 4,6 g |
Bílkoviny: | 6,3 g |
Vláknina: | 0,9 g |
Sůl: | 0,6 g |
Kategorie: | komplet |
Porce: | 1 |
Gram: | 500 |
Komplet Menu
Gotowe danie z dodatkiem w dwóch torebkach.
Składniki
ziemniaki (40 %) (ziemniaki gotowane 62,5 %, mleko 34,5 %, masło, sól kamienna), policzki cielęce (24 %), wywar wołowy (woda, wołowina i kości), warzywa korzeniowe (marchew, seler, pasternak, pietruszka), czerwone wino (4 %), cebula, dżem porzeczkowy (porzeczki, cukier, pektyna), cukier rzepakowy, przecier pomidorowy (woda, przecier pomidorowy, sól), mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, sól kamienna, sok z cytryny, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.
Sposób przygotowania: 1) Umieścić pudełko w mikrofalówce i podgrzewaj przez około 2 minuty (700 W) lub do momentu, gdy potrawa będzie ciepła. 2) Przełóż jedzenie z woreczka na talerz i podgrzewaj w mikrofalówce przez około 2 minuty. 3) Wyjmij woreczki z papierowego opakowania i umieść oba szczelnie zamknięte woreczki w garnku (lub czajniku) z wrzącą wodą na około 10 minut.
Przed podaniem rozgnieć dodatek w opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +1 °C do +30 °C. Otwarty produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Minimalny okres przechowywania: patrz opakowanie.
Okres przydatności do spożycia: 2 lata