KM Sos boloński z fusilli 1 PORCJA
Tradycyjny włoski sos z mielonej wołowiny, soczystych pomidorów, warzyw korzeniowych i ziół o śródziemnomorskim smaku, w towarzystwie wrzecion z makaronu z mąki ryżowej.
Kategoria: | Komplet Menu |
---|---|
Rodzaj mięsa: | Wołowe |
Pominąć alergen: | Ryby, Jaja, Orzechy, Laktoza, Soja, Gorczyca, Sezam |
Energetická hodnota kJ: | 581,7 |
Energetická hodnota kcal: | 138,5 |
Tuky: | 5,6 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 1,7 g |
Sacharidy: | 18,5 g |
z toho cukry: | 2,4 g |
Bílkoviny: | 5,6 g |
Vláknina: | 2,3 g |
Sůl: | 0,8 g |
Kategorie: | komplet |
Porce: | 1 |
Gram: | 500 |
Komplet Menu
Gotowe danie z dodatkiem w dwóch torebkach
Składniki
makaron ryżowy (40 %) (mąka ryżowa, skrobia z tapioki, sól, kurkuma), wołowina (24 %), sterylizowane pomidory (20 %) [pomidory (60 %), sok pomidorowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], przecier pomidorowy (woda, przecier pomidorowy, sól), warzywa korzeniowe (marchew, seler, pasternak, pietruszka), cebula, olej rzepakowy, sól kamienna, cukier buraczany, czosnek, oregano, kminek, pieprz.
Sposób przygotowania: 1) Umieścić pudełko w mikrofalówce i podgrzewaj przez około 2 minuty (700 W) lub do momentu, gdy potrawa będzie ciepła. 2) Przełóż jedzenie z woreczka na talerz i podgrzewaj w mikrofalówce przez około 2 minuty. 3) Wyjmij woreczki z papierowego opakowania i umieść oba szczelnie zamknięte woreczki w garnku (lub czajniku) z wrzącą wodą na około 10 minut.
Przed podaniem rozgnieć dodatek w opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +1 °C do +30 °C. Otwarty produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Minimalny okres przechowywania: patrz opakowanie.
Okres przydatności do spożycia: 2 lata